O nama

O KOMPANIJI

Agram Invest d.d. za ulaganje, upravljanje i savjetovanje utemeljeno je krajem 2007. godine kao dioničko društvo za upravljanje investicijskim fondovima i kao takvo je djelovalo na tržištu od početka 2008. do kraja 2015. godine.

Nakon 2015. godine započinje poslovanje društva u svojstvu profesionalnog ulagatelja koji na financijskim tržištima nastupa u svoje ime i za svoj račun aktivno investirajući u razne klase imovine. Društvo je aktivni investitor u instrumente s fiksnim prinosom, strateške vlasničke pozicije te sudjeluje u transakcijama financiranja temeljem vrijednosnih papira. Većina performansi ostvarena je ulaganjima u dionice, instrumente s fiksnim prinosom, strateške vlasničke pozicije te sudjelovanjem u transakcijama financiranja temeljem vrijednosnih papira.

U svojoj petnaestogodišnjoj povijesti društvo je ostvarilo preko 570 milijuna kuna prihoda uz dobitak prije oporezivanja veći od 120 milijuna kuna.

Osobine management stila su predanost, temeljita istraživanja, iskustvo u upravljanju imovinom, korporativnim financijama i ulaganju u vrijednosne papire na tržištima u razvoju. Naša investicijska strategija se zasniva na poznavanju tržišta i detaljnoj analizi kompanija uz dugoročni investicijski horizont i aktivan pristup upravljanju imovinom.

Na platformi postojanih poslovnih odnosa sa stabilnim partnerima vođen timom iskusnih profesionalaca Agram invest kontinuirano iskazuje financijske performanse koje ga pozicioniraju u sam vrh ostalih nebankarskih financijskih institucija u RH, sa postojanom izvedbom i visokom učinkovitošću u smislu ključnih pokazatelja uspješnosti poslovanja. Agram invest pouzdan je financijski partner svojim klijentima.

Pouzdana samo podrška partnerima kroz inovativna financijska rješenja, usredotočeni na poznavanje tržišta i tržišne infrastrukture kojima kontinuirano ostvarujemo prednost na korist probitka naših partnera. Baštinimo vrijednosti očuvanja i stalnog razvoja naših poslovnih odnosa uz trajne i postojane relacije s našim institucionalnim partnerima.